keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Viimeaikoina olen saanut paljon kysymyksiä liittyen Islamin uskoon. Kavereita on tuntunut kiinnostavan kovasti. Suomessa nainen, joka pitää burkhaa on harvinainen näky, mutta täällä heitä näkee joskus jopa koulussa. Naisen ei tarvitse pukea burkhaa päälleen ja sen pitäminen tosiaankin riippuu päivästä ja kuinka julkisella paikalla ollaan. Itse olen todennut burkhan hyödylliseksi: se päällä voi mennä pimeälläkin kävelylle turvallisin mielin. Muslimi nainen on kaiken yläpuolella täällä. Tämän takia täällä pitää olla todella törkeä ettei vain paikalliset naiset sinua elävältä syö. Ruokakaupassa, hissijonossa ja liikenteessä pitää vain röyhkeästi mennä ja pitää oma paikkansa.
Islam on paikalla niin tervehdyksissä kuin moskeijoiden rukouskutsuissa. Toisaalta uskonnolliset tervehdykset ovat vain osa kulttuuria, mitä varsinkin me ”muut” käytämme paljon. Tärkeintä ehkä paikallisille on se, että heidän yksityisyyttään ei loukata muuten he elävät kuten me.  Voin sanoa, että täällä oleminen jo näin lyhyenkin aikaa on ollut enemmän kuin opettava kokemus.
Kulttuuristen kysymysten äärellä on ollut kaikenlaista ohjelmaa, kuten koulunkäyntiä ja lippu operaatio. Operaation tarkoituksena oli tehdä iso lippu rannalle, missä ovat sekoitettuna Ruotsin, Suomen ja Tanskan liput, jonka tanskalaiset vaihtarit voivat nähdä helikopteri lennollaan. Valitettavasti operaatio ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä….
Alkuvalmisteluja!

Viime hetken muokkauksia...

...ja valmis!

...nimittäin lähdimme rannalta ennen kuin helikopteri lensi rannan ylitse. Se siitä sitten.
Viikonloppu jo häämöttää edessä, mutta taitaa tällä kertaa mennä opiskellessa ja euro hockey touris seuratessa.
Tätä muuten odotetaan kauhulla:

4 kommenttia:

  1. Ma just mietin viime viikolla metrossa, miten jotkut ihmiset kehtaa kayttaytya niin royhkeasti. Metrossa oli yksi aika isokokoinen, keski-ikainen nainen. Metro oli taynna. Hanen toiselle puolellaan oli joku lapsi ja hanen toiselle puolelleen istuutui nuori nainen eika tati tietenkaan tykannyt siita, etta joku istui kummallakin puolella. Lapsi oli ok (vei vahemman tilaa), mutta aikuinen ei. He riitelivat jonkun aikaa ennen kuin se nuori nainen siirtyi istumaan toiselle vapautuneelle paikalle. En oo koskaan nahnyt mitaan vastaavaa metrossa (yleensa metrot on vain taynna eika sielta paljoa loydy mitaan vapaita paikkoja).

    Se on kylla ihan totta, ettei taalla kannata olla liian kohtelias, jos esim. haluaa paasta ruuhka-aikaan tayteen metroon sisalle, mutta en ma osaa olla oikeasti tosi torkeakaan. Se ei oikein kuulu suomalaiseen kulttuuriin..

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kylla ihan alyttomalta touhulta tuo naisen kayttaytyminen, mutta se on siis ihan sama taalla. Olin kenkakaupassa toissa paivana ja yksi emiratinainen vaan tyonsi mut pois tieltaan, jotta paasi katsomaan kenkia.

    Pelottaa palata Suomeen, kun on sitten viimeistaan tullut royhkeaksi...

    VastaaPoista
  3. :S Jos tollasta tapahtuu, niin pysy sisällä!!! that's an order!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I promise! I will be once in my life a good girl.

      Poista